Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2020 15:19 - Дърва за огрев, пелети или въглища?
Автор: do4oman Категория: Бизнес   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На много места в България домакинствата избират печките с твърде гориво като предпочитан начин за отопление. В това число влизат не само сгушени в планините села, но и големи градове като Добрич и Перник, например, където се горят дърва, пелети и въглища. Всъщност, именно тези три материала за горене ще разгледаме, опитвайки се да откроим техните предимства и недостатъци, както и да определим най-подходящата алтернатива като цяло.

Ще започнем с най-евтината – въглищата. С това се изчерпват и всичките им предимства в сравнение с дървата за огрев и пелетите. Горенето на въглища е един от най-вредните за въздуха, който дишаме, и природата като цяло начини за отопление. Неслучайно е забранен на много места в Европа. Освен това, въглищата причиняват постоянна неприятна миризма в дома и улиците около него и в никакъв случай не придават такъв уют както дървата в камината, например. Този материал е и неудобен за съхранение, пренасяне и употреба, а също така, създава голяма мръсотия.

Дървата и пелетите за огрев, от своя страна, са далеч по-приятна и ефективна алтернатива за отопление. Неслучайно повечето хора в Добрич, притежаващи печки на твърдо гориво, избират именно тях, според водещия доставчик на дървесина за горене в региона „Европа 2000“. Дървата не само създават неповторим комфорт в къщата, но са и много по-ефективен материал за отопление. Горят по-дълго и са чудесен източник на топлина и уют през цялата зима. Разпалват се сравнително лесно, особено с помощта на съчки, трески и други такива дървесни елементи. Разбира се, употребата на дърва, освен всичко друго, е и далеч по-удобна в сравнение с въглищата.

Когато говорим за удобство и комфорт, обаче, при отоплението с твърдо гориво, няма по-подходящ материал от пелетите за огрев. Покупката им е най-скъпа от трите алтернативи, но всъщност горенето им е максимално икономично и ефикасно. Ето защо отоплението с пелети през цялата зима е и най-изгодният вариант за всяко домакинство. Освен това, тази алтернатива е най-екологична от всички и, естествено, достатъчно лесна за практическо приложение.


image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: do4oman
Категория: Бизнес
Прочетен: 12633
Постинги: 5
Коментари: 3
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930